Onze visie

“Palliatieve zorg is een benadering die de levenskwaliteit verbetert van de zorgvrager (en haar of zijn betrokkenen) voor wie genezing niet meer mogelijk is en de levensverwachting beperkt is. Elke zorgverlener draagt verantwoordelijkheid voor de invulling van deze zorg door de preventie en aanpak van lichamelijk, psychologisch, sociaal en spiritueel lijden. De keuzes van de geïnformeerde zorgvrager, die een vertaling zijn van persoonlijke waarden en wensen, vormen het fundamentele uitgangspunt.”

Nieuwsberichten

Agenda - Vorming


Wanneer
Wat
Omschrijving
10/02/2020
13.30u
Lastige families?! Contextuele hulpverlening in palliatieve zorg-wo1

Naar het levenseinde toe kunnen families je aandacht opeisen, onmogelijke vragen stellen, ... Je voelt je misschien onder druk gezet. Andere families reageren verbindend en vinden steun bij elkaar. De ene familie is de andere niet. Zoveel families, zoveel verschillen.

Wie geboeid is door de diversiteit en complexiteit van families en hen op een gepaste manier wil begeleiden, kan zich inschrijven voor deze vierdelige vormingsreeks.

Meer info vind je hier

11/02/2020
09.00u
Basiscursus palliatieve zorg voor verzorgenden/zorgkundigen

De Mantel i.s.m. Ic Dien vzw HBO Verpleegkunde organiseren de basisopleiding palliatieve zorg voor verzorgenden/zorgkundigen

Voor meer info hierover en inschrijving  KLIK HIER

18/02/2020
12.00u
Studiedag Richtlijn Euthanasie (Tweede editie)

Pas op: aangepast uurschema!

Voor professionelen, geïnteresseerden en studenten.
I.s.m. Howest, Vesalius, Vives en ZoWe.

Meer info vindt u op de flyer.

U kunt zich hier inschrijven.

 

06/03/2020
09.00u
Opleiding vroegtijdige zorgplanning

Omdat het belang van een goed gesprek rond levenseindezorg almaar meer toeneemt organiseren we i.s.m. Vives Hogeschool ook in 2020 de opleiding Vroegtijdige Zorgplanning.

 

Voor meer informatie KLIK HIER