Onze visie

“Palliatieve zorg is een benadering die de levenskwaliteit verbetert van de zorgvrager (en haar of zijn betrokkenen) voor wie genezing niet meer mogelijk is en de levensverwachting beperkt is. Elke zorgverlener draagt verantwoordelijkheid voor de invulling van deze zorg door de preventie en aanpak van lichamelijk, psychologisch, sociaal en spiritueel lijden. De keuzes van de geïnformeerde zorgvrager, die een vertaling zijn van persoonlijke waarden en wensen, vormen het fundamentele uitgangspunt.”

Nieuwsberichten

Ambassadeurs Palliatief Dagcentrum MoederhuisHet palliatief dagcentrum ‘Moederhuis’ is een samenwerking tussen vier partners: AZ Delta, Motena, Vincenthove en De Mantel. Zoals de naam laat vermoeden wordt het dagcentrum ondergebracht in het voormalige Moederhuis aan de Rondekom en dat vanaf het voorjaar van 2023.

 

In dit project brengen we de palliatieve eenheid van AZ Delta, het palliatief dagcentrum en tenslotte de palliatieve thuiszorg samen onder één dak, dit is uniek in Vlaanderen.

 

Het palliatief dagcentrum vult de leemte op tussen de residentiële palliatieve zorg van het ziekenhuis (palliatieve eenheid) en de palliatieve thuiszorg (De Mantel) en heeft als doel:

 

  • Om de gast in een omgeving te laten vertoeven die gespecialiseerd is om met de palliatieve situatie om te gaan.
  • Om de gast een kwalitatieve en zinvolle dag te laten beleven.
  • De gasten in contact te brengen met lotgenoten.
  • De mantelzorgers te ondersteunen.

 

Een gespecialiseerd team van verpleegkundigen, zorgkundigen, reactivering, psycholoog en palliatief arts zorgt voor de opvang en de begeleiding van de gasten en dit op fysiek, psychisch, sociaal als spiritueel vlak.

 

 

OPROEP!

 

We doen een oproep aan ondernemers uit onze regio om ons palliatief dagcentrum ‘Moederhuis’ financieel mee te ondersteunen.

Je kan als onderneming dit waardevol project steunen met een engagement van vijf jaar met een jaarlijkse bijdrage van € 1.000. Hiervoor schrijven we elk jaar een fiscaal attest en een factuur uit.

 

Wil je met jouw onderneming deelnemen aan dit sociaal project en ‘ambassadeur’ worden van het palliatief dagcentrum, ‘Moederhuis’?

Meer info bij Dries Messeyne via dries@demantel.net of 0477 352 464

 

Privé personen kunnen zowel onze organisatie De Mantel als het project palliatief dagcentrum financieel ondersteunen. Elke gift is welkom en wordt zinvol besteed.
Voor privé giften vanaf 40 € wordt uiteraard ook een fiscaal attest bezorgd.

 

Van volgende ondernemingen kregen we alvast een duwtje in de rug.

Hartelijk dank !!