Onze visie
“Palliatieve zorg is een benadering die de levenskwaliteit verbetert van de zorgvrager (en haar of zijn betrokkenen) voor wie genezing niet meer mogelijk is en de levensverwachting beperkt is. Elke zorgverlener draagt verantwoordelijkheid voor de invulling van deze zorg door de preventie en aanpak van lichamelijk, psychologisch, sociaal en spiritueel lijden. De keuzes van de geïnformeerde zorgvrager, die een vertaling zijn van persoonlijke waarden en wensen, vormen het fundamentele uitgangspunt.”
Sofagesprek 'Zorg(en) voor.. 'Niet te jong voor verlies' over verliesverwerking bij kinderen/jongeren in ARhus Roeselare.
Meer info en inschrijving: klik hier
Wat is palliatieve sedatie en wanneer wordt het ingezet? Wat is het verschil met euthanasie? Wat is de procedure? Hoe communiceer je hierover met familie en andere hulpverleners?
Deelnameprijs: 50 euro
Doelgroep: verpleegkundigen en huisartsen
Voor meer info: Klik hier
Op welke ethische vragen wordt in de praktijk gebotst? Hoe kan je daar als hulpverlener mee omgaan?
Deelnameprijs: 75 euro
Doelgroep: hulpverleners uit WZC, thuiszorg, ziekenhuisen en palliatieve eenheid
Meer info : Klik hier
Hulpverleners en mantelzorgers hebben handvaten nodig om onmacht te voorkomen en betekenisvol te zijn in de zorg voor palliatieve patiënten. Complementaire zorg kan hen hierbij helpen. Naast het toepassen van deze zorg kunnen we mantelzorgers coachen in deze vorm van comfortzorg. De vierdaagse opleiding biedt een stevige kennismaking en is theoretisch onderbouwd. We werken ervaringsgericht.
Data : 23/09 - 07/10 - 14/10 - 04/11/2025
Meer info en inschrijving: Klik hier