Onze visie

“Palliatieve zorg is een benadering die de levenskwaliteit verbetert van de zorgvrager (en haar of zijn betrokkenen) voor wie genezing niet meer mogelijk is en de levensverwachting beperkt is. Elke zorgverlener draagt verantwoordelijkheid voor de invulling van deze zorg door de preventie en aanpak van lichamelijk, psychologisch, sociaal en spiritueel lijden. De keuzes van de geïnformeerde zorgvrager, die een vertaling zijn van persoonlijke waarden en wensen, vormen het fundamentele uitgangspunt.”

Nieuwsberichten

Agenda - Vorming


Wanneer
Wat
Omschrijving
28/05/2024
09.00u
4-daagse vorming complementaire zorg bij palliatieve patienten

Hulpverleners en mantelzorgers hebben handvaten nodig om onmacht te voorkomen en betekenisvol te zijn in de zorg voor palliatieve patiënten. Complementaire zorg kan hen hierbij helpen. Naast het toepassen van deze zorg kunnen we mantelzorgers coachen in deze vorm van comfortzorg. De vierdaagse opleiding biedt een stevige kennismaking en is theoretisch onderbouwd. We werken ervaringsgericht. Data : 28/5 - 04/06 - 11/06 - 18/06.

Meer informatie en inschrijvingsmodaliteiten vindt u hier.

VOLZET !

 

30/05/2024
20.15u
Medische Cel 'De destructieve driehoek in de palliatieve zorg'

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we terug een medische cel voor artsen en verpleegkundigen uit ons netwerk.

Het thema dit jaar is: de destructieve driehoek. Op een interactieve manier gaan we aan de slag rond herkenbare ethische en medische vragen. Wat gebeurt er als alle partijen van de driehoek onder druk komen te staan? 
 

Inschrijven mogelijk. GRATIS

04/06/2024
19.30u
Zorg(en) voor… Een balans in evenwicht - over zelfzorg bij mantelzorgers

Sofagesprek 'Zorg(en) voor.. Een balans in evenwicht - over zelfzorg bij mantelzorgers in ARhus Roeselare.


Meer info en inschrijving: Klik hier.