Onze visie

“Palliatieve zorg is een benadering die de levenskwaliteit verbetert van de zorgvrager (en haar of zijn betrokkenen) voor wie genezing niet meer mogelijk is en de levensverwachting beperkt is. Elke zorgverlener draagt verantwoordelijkheid voor de invulling van deze zorg door de preventie en aanpak van lichamelijk, psychologisch, sociaal en spiritueel lijden. De keuzes van de geïnformeerde zorgvrager, die een vertaling zijn van persoonlijke waarden en wensen, vormen het fundamentele uitgangspunt.”

Nieuwsberichten

Agenda - Vorming


Wanneer
Wat
Omschrijving
21/09/2021
09.00u
Basiscursus palliatieve zorg voor verzorgenden en zorgkundigen najaar 2021

De Mantel i.s.m. Ic Dien vzw HBO Verpleegkunde organiseren de basisopleiding palliatieve zorg voor verzorgenden/zorgkundigen

Voor meer info hierover : klik hier voor de affiche

inschrijven kan voor 1 juli 2021 via https://www.icdien.be/ 

19/10/2021
09.00u
Postgraduaat referent in de palliatieve zorg 2021-2022

Een jaaropleiding in organisatie van VIVES en de vier West-Vlaamse netwerken palliatieve zorg voor hulpverleners die reeds de basiscursus volgden.
Klik hier voor de informatie op de website van VIVES.

18/01/2022
09.00u
Basiscursus palliatieve zorg voor professionelen voorjaar '22

De opleiding is gericht op verpleegkundigen, zowel bachelors als HBO5-verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, psychologen, diëtisten, kinesisten, ergotherapeuten, kwaliteitscoördinatoren, verantwoordelijken palliatieve supportteams,… die zich verder wensen te verdiepen in palliatieve zorg.

 

Na het succesvol afronden van de opleiding behaal je het getuigschrift van permanente vorming "Basis palliatieve zorg".

 

Voor meer info en inschrijving : klik hier