Onze visie

“Palliatieve zorg is een benadering die de levenskwaliteit verbetert van de zorgvrager (en haar of zijn betrokkenen) voor wie genezing niet meer mogelijk is en de levensverwachting beperkt is. Elke zorgverlener draagt verantwoordelijkheid voor de invulling van deze zorg door de preventie en aanpak van lichamelijk, psychologisch, sociaal en spiritueel lijden. De keuzes van de geïnformeerde zorgvrager, die een vertaling zijn van persoonlijke waarden en wensen, vormen het fundamentele uitgangspunt.”

Nieuwsberichten

Dagcentrum 'De Kade'Het palliatief dagcentrum ‘De Kade’ is een samenwerking tussen vier partners: AZ Delta, Motena, BEN Roeselare en De Mantel. Het dagcentrum wordt ondergebracht in het voormalige Moederhuis aan de Rondekom en dat vanaf 16 oktober 2023.

 

In dit project brengen we de palliatieve eenheid van AZ Delta, het palliatief dagcentrum en tenslotte de palliatieve thuiszorg samen onder één dak, dit is uniek in Vlaanderen.

 

Het palliatief dagcentrum vult de leemte op tussen de residentiële palliatieve zorg van het ziekenhuis (palliatieve eenheid) en de palliatieve thuiszorg (De Mantel) en heeft als doel:

 

  • Om de gast in een omgeving te laten vertoeven die gespecialiseerd is om met de palliatieve situatie om te gaan.
  • Om de gast een kwalitatieve en zinvolle dag te laten beleven.
  • De gasten in contact te brengen met lotgenoten.
  • De mantelzorgers te ondersteunen.

 

Een gespecialiseerd team van verpleegkundigen, zorgkundigen, reactivering, psycholoog en palliatief arts zorgt voor de opvang en de begeleiding van de gasten en dit op fysiek, psychisch, sociaal als spiritueel vlak.

 

KLIK HIER voor de website van De Kade.

 

 

Het palliatief dagcentrum wordt mogelijk gemaakt dankzij cofinanciering van Kom op tegen Kanker en steun van gemeenten en lokale bedrijven van Midd"en- West- Vlaanderen.